Jyväskylä

Helsinki

Hikisten kesäpäivien pelastus

17.7.2018
Emmi

Huh, hellettä! Koko viikon on taas saanut hermoilla, että pettääkö deodorantti, lässähtääkö tukka, onko sitä vettä nyt sittenkään tullut juotua tarpeeksi ja valuuko ripsarit pitkin poskia. Ylipäätään meikkaaminen tuntuu näin kuumalla kelillä turhalta, kun hikeä saa olla pyyhkimässä otsalta pitkin päivää. Jos haluaa näyttää huolitellulta myös luomummalla lookilla, niin kannattaa kokeilla ripsien ja kulmien kestovärjäystä!

Monille on jo tullut tutuksi melko suosituksi noussut kulmien microblading-käsittely, jossa ihoon tehdään pieniä viiltoja, jotta pigmentti pääsisi sen sisään. Tällä käsittelyllä saadaan melko pysyvä lopputulos, jota vahvistetaan ensimmäisten kertojen jälkeen n. 12 kuukauden välein. Tämä setti ei kuitenkaan sovi kaikille (mm. diabeetikoille tai verta ohentavaa lääkitystä käyttäville) ja silloin kannattaakin kokeilla kestovärjäystä, jolla saadaan luotua kehystä kasvoille tavalla, johon ei tarvitse sitoutua. Väri pysyy kulmissa hyvänä suunnilleen kaksi viikkoa ja yksilöllisiä eroja löytyy tietenkin aina. Jos haluaa pidentää värin kestoa, kulmat kannattaa värjäyttää aavistuksen verran liian tummiksi. Väri kuitenkin pehmenee luonnollisemmaksi jo parissa päivässä.

Microbladingin lisäksi moni suosii ripsien pidennyksiä tai tuuhennuksia, jossa omiin ripsiin kiinnitetään lisäkkeitä, jonka jälkeen ripsivärin käytön voikin unohtaa. Tämä tuo kieltämättä paljonkin helpotusta arkeen, mutta kolikolla on aina kääntöpuolensa. Pidennyksiä pitää jonkin verran varoa, eikä esimerkiksi silmien hieromista suositella. Lisäksi pidennyksien kiinnittämiseen käytettävät liimat voivat aiheuttaa silmiin ärsytystä ja allergisia reaktioita. Pahimmassa tapauksessa ripsiin kiinnitetään liian usein liian painavia pidennyksiä, jolloin ylimääräinen rasitus saattaa aiheuttaa pysyviä vaurioita, eivätkä omat räpsyttimet enää kasvakaan takaisin entiseen tapaansa. Ripsien kestovärjäämisessä on myös allergiariski (kuten kaikissa värjäyskäsittelyissä) ja allergiatesti kannattaakin tehdä, jos haluaa saada asiaan etukäteen varmistuksen.

Ripsiä värjätessä alaluomelle levitetään suojaksi vaseliinia ja suojalappu. Väri levitetään ripsien tyvestä latvaan ja sen vaikutusaika on 10-15 minuuttia. Moni pelkää värjäämisen aiheuttamaa kirvelyä ja mielessä vilisee kauhukuvat sokeutumisesta, mutta ammattilaisen käsissä ei ole syytä huoleen. Kirvely johtuu värin kulkeutumisesta sisäluomelle, eli ohuelle ihoalueelle, johon tehdään esimerkiksi kynällä rajaukset ehostamisen yhteydessä. Näin tapahtuu yleensä silloin, kun värjäyksen aikana silmiä puristetaan kiinni liian tiukasti, tai silmiä liikutetaan paljon suljettujen luomien alla. Väriä pääsee vaeltamaan vääriin paikkoihin myös silloin, jos vaikutusajalla puhuu tai ilmehtii paljon, jolloin silmien alla olevan laput pääsevät liikkumaan. Parasta onkin, että pitää silmänsä kevyesti suljettuina ja keskittyy rentoutumiseen myös silloin, kun väriä pyyhitään pois. Jos siitä huolimatta kirvelyn tunne iskee, siitä kannattaa ilmoittaa tekijälle ja pysyä rauhallisena. Kyseessä ei ole hengenvaarallinen tilanne ja epämukava tunne saadaan kyllä silmistä pois. Jos ripsien kestovärjäys houkuttelee, mutta myös pelottaa, kannattaa pyytää suosituksia ja mennä sellaisen tekijän käsittelyyn, jolla on asiasta paljon kokemusta. Värit haalistuvat pois suunnilleen parin viikon jälkeen.

Näin suuri vaikutus ripsien ja kulmien kestovärjäyksellä ja kevyellä Jane Iredal -mineraalimeikkipohjalla on! Kuvissa ei ole käytetty filttereitä eikä niitä ole muokattu mitenkään, jotta lopputulos saisi puhua itse puolestaan.

Huolettomia kesäpäiviä!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.