Jyväskylä

Helsinki

Hiusphjan hoito

2.2.2019
Emmi

Tämä talvi on jakanut mielipiteitä vahvasti. Toiset hyppivät kinoksiin innosta hihkuen ja roudaavat suksensa lähimmälle ladulle. ”Ihanaa, kun on kerrankin kunnon talvi!” Toiset taas huokaisevat aamuisin syvään ennen kuin kiskovat pipon silmille ja lähtevät uhmaamaan kylmää ilmaa ja kasautuvaa lunta raivon ja masennuksen välillä vaihtelevassa mielentilassa. Tätä kirjoittaessani ulkona sataa lunta vaakatasossa puuskaisen tuulen ryydittämänä ja naapuri yrittää epätoivoisesti apujoukkojen kanssa saada hankeen juuttunutta autoaan liikkeelle. Onneksi voin itse olla kotona villasukat jalassa!

Kylmä ulkoilma ja lämmitetyt sisätilat tarkoittavat sitä, että ilmankosteus on minimissä. Tämän seurauksena iho kuivuu ja paatuneinkin kosteusvoiteiden vihaaja joutuu myöntämään, että iho kaipaa nyt muutakin, kuin pelkkää vettä ja saippuaa. Moni kuitenkin unohtaa yhden laajan ihoalueen kropastaan tyystin, nimittäin hiuspohjan. Yllätys yllätys, ihoa se on sekin ja yhtä lailla kosteutuksen tarpeessa. Kuiva hiuspohja oireilee tuntumalla kireältä, kutisemalla ja punoittamalla. Siitä saattaa irrota hienojakoista ja pöllyävää ihosolukkoa, jota luullaan helposti hilseeksi. Kyse on kuitenkin rutikuivasta ihosta, joka kaipaa huolenpitoa.

Hiuspohjaa varten on omat tuotteensa, sillä se ei ole aivan sama asia, kuin vaikkapa käsivarren iho. Hiuspohja on kasvualusta hiuksille, joten mitä tahansa tököttiä sinne ei kannata tunkea, mikäli hiusten hyvinvointi kiinnostaa. Jotkut ovat ehkä huomanneet somekanavillamme mainintoja hiuspohjan hoidoista ja tämän tekstin tarkoitus on avata näitä palvelujamme hieman lisää.

Liikkeissämme tehtäviin tehohoitoihin kuuluu olennaisesti pitkä päähieronta pesupaikalla, joka tehostaa vaikuttavien aineiden imeytymistä ja rentouttaa mielen ja kehon. Hiuspohjan hoidot palvelun yhteydessä 20-30€.

Teemme hiusten ja hiuspohjan tehohoitoja System -tuotesarjalla, josta voit lukea lisää täältä. Hiuspohjaa varten Systemistä löytyy kaksi erilaista tuoteperhettä, Balance ja Purify. Nimensä mukaisesti Balance-tuotteet tasapainottavat ihon normaalia toimintaa. Ne sisältävät DL-Pantenolia, joka kosteuttaa ihoa ja lisää sen joustavuutta. Valkosalavan kaarnasta tehty uute rauhoittaa ärtynyttä ihoa tehokkaasti ja hellävaraisesti. Balance-tuotteet auttavat ylläpitämään ihon luontaista rasvakerrosta, joka suojaa sitä tulehduksilta. Jos hiuspohjan ihosi tuntuu aralta ja kuivalta, vältä sen raapimista ja kovakouraista harjaamista. Älä myöskään peseydy liian kuumassa vedessä äläkä käytä föönin kuuminta asetusta hiuksia kuivatessasi. Herkkäihoisen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kotihoitotuotteisiin.

Balance-sarjan kotihoitotuotteiden top 3: päivittäiseenkin pesuun sopiva hellävarainen shampoo 27.90€, hiuspohjaan jätettävä hoitoaine 29.90€ ja ihoa tehokkaasti rauhoittava maski 39.90€

Purify-tuotteet on tarkoitettu sitkeänkin hilseen ja rasvoittuvan hiuspohjan hoitoon. Hilse on liian nopeasti uusiutuvan ihon oheistuote, joka voi olla hyvinkin kiusallinen vaiva. Mitä tahansa hilseshampoon nimellä kulkevaa tuotetta ei kannata valita, sillä liian rajusti pesevä shampoo saattaa vain pahentaa ongelmaa. Purify Shampoo sisältää sinkkipyritionia, joka on tehokas apu erilaisiin hilsettä aiheuttaviin pulmiin, esimerkiksi psoriasikseen. Purify-tuotteissa käytetyt taikapähkinäuute ja allantoiini auttavat ihoa rauhoittumaan ja ylläpitävät sen kosteustasapainoa. Nämä ihotautilääkärien kanssa yhteistyössä kehitetyt tuotteet puhdistavat hilseen tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

Purify-sarja tuo helpotusta hilseeseen: rasvaisen ihon pelastava shampoo 27.90€, erityisen sitkeän hilseen kuorintaan Shampeeling 35.90€, ihoa puhdistava ja rauhoittava maski 39.90€ ja hilseen muodostumista ehkäisevä jätettävä hoitoaine 29.90€

Hiuspohjan ongelmia ei kannata sivuuttaa. Ensiapua saat ammattitaitoiselta kampaajaltasi, joka osaa myös tarpeen tullen ohjata ihotautilääkärin luokse. Voit lukea aiheesta enemmän täältä.

Nähdään Teoksessa!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.