Jyväskylä

Helsinki

Ilo irti kesästä

9.6.2019
Emmi

Se on kesä nyt! Valmistujaisviikonlopun hulinat on taputeltu ja osa on jo loikoilemassa lomilla. Pahimmat ruuhkat ovat helpottaneet liikkeissämme, joten aikoja löytyy jälleen hieman lyhyemmälläkin varoitusajalla. Lomalla on tarkoitus minimoida stressi ja tämä koskee myös hiustenlaittoa. Siksi kannattaakin käydä laitattamassa kuontalo kuntoon ammattilaisen käsissä, jotta pääsisi sitten itse vähemmällä.

Jos olet lähdössä reissuun, kannattaa käydä ostamassa pikkuruisia matkapulloja helpottamaan pakkausurakkaa. Kaikkia hiustenhoitotuotteita saa nykyään ostettua valmiiksi matkakoossa, pesutuotteista vahoihin, lakkoihin ja öljyihin. Mitään normikokoista putelia ei kannata mukanaan raahata. Ja jos haluaa säästää pennosensa vaikkapa hyvään ruokaan ja juomaan lomakohteessa, niin miniversioiden lempituotteista ostamisen sijaan voi ostaa pieniä muovipulloja, jotka sitten täytetään niistä kotikylppärin isommista versioista.

Muista suojautua myös auringon UV-säteiltä. Ihon voi suojata aurinkorasvoilla, mutta hiuksille on omat tuotteensa. Valikoimistamme löytyy aurinkosuojatuotteita System- ja Invigo -tuotesarjoista. Molemmissa sarjoissa on oma shampoonsa, hoitoaineensa ja hiuksiin jätettävä hoitosuihkeensa suojaamaan hiusten kuntoa ja väriä kuluttavalta porotukselta. System -sarjasta löytyy myös hiusöljy, jossa on mukana UV-suoja. Öljyfanien kannattaakin vaihtaa kesän ajaksi tähän tuotteeseen, saadakseen hiuksilleen parhaan mahdollisen suojan, unohtamatta öljyn pehmittävää ja silottavaa vaikutusta. Hiuspohjaakin pitää suojata: jakauksen paikkaa kannattaa hieman vaihdella, jotta välttäisi ihon palamisen. Ylivoimaisesti paras suoja aurinkoa vastaan on kuitenkin päähine. 

Meikkaaminen on monen mielestä epämiellyttävää puuhaa kesähelteillä. Hiki virtaa ja ripsarit valahtavat alaluomille alta aikayksikön. Jos haluaa näyttää huolitellulta ilman meikkiäkin, kannattaa kokeilla ripsien ja kulmien kestovärjäystä! Kyseiseen palveluun voi varata Teoksesta ajan ihan vain sellaisenaan, tai sen voi tehdä jonkin toisen palvelun yhteydessä. Hinta on 30€ ja siihen sisältyy myös kulmien muotoilu. Jos haluat tietää aiheesta lisää, kannattaa lukea aiempi blogitekstini täältä

Kesällä kansa vaeltaa mökeille ja saunoja lämmitetään ahkerasti. Löylyjen vuoksi ei kuitenkaan kannata uhrata hiustensa hyvinvointia. Jos saunamyssy on ihan liian nolo juttu käytettäväksi, niin kietaise päähän pieni pyyhe ennen löylyyn istumista. Pointti on, että hiukset pitää saada peitettyä. Saunan kuumuus nimittäin todella tekee hallaa hiuksillesi. Liian kova lämpötila haalistaa hiusväriä, kuivattaa hiuksia tehokkaasti ja siten vähentää niiden luontaista kiiltoa ja kimmokkuutta. Niistä tulee hauraammat ja alttiimmat katkeilulle. Jos hiuksesi ovat lyhyet, eikä niissä ole kemiallisia käsittelyitä (eli värjäyksiä, vaalennuksia, permanentteja), niin anna mennä vaan paljain päin lauteille. Muissa tapauksissa tästä säännöstä ei oikeasti kannata lintsata. Saunan lämpöä kannattaa hyödyntää ja boostata sen avulla hoitoaineiden tehoa, mutta silloinkaan ei kannata sitä pyyhettä unohtaa. Eli ensin hoitsikka hiuksiin, sitten pyyhe niiden peitoksi ja sitten voikin nautiskella löylyistä hyvillä mielin, ja hiukset kiittävät!

Erilaiset tehohoitokäsittelyt vahvistavat hiuksia ja niiden avulla voit pitää huolen siitä, ettei hiusten kunto kärsi loman aikanakaan. Kotioloissa hiuksiin voi levittää naamion suunnilleen kerran viikossa (riippuen hiusten kunnosta) ja tämän lisäksi kannattaa kokeilla kampaamossa tehtäviä hoitokäsittelyjä. Niihin sisältyy tietenkin myös pidennetty päähieronta, joten rentoutuminen kuuluu olennaisesti asiaan! Turha luulo, että tehohoidon jälkeen hiuksesi olisivat kuin lehmännuolemat liiskat. Oikein valitut tuotteet antavat hiuksillesi joustavuutta, pehmeyttä, jämäkkyyttä ja vahvuutta, tehden niistä ilmavat ja tuuheat. Muun palvelun yhteydessä tehdyt hoidot ovat Teoksessa hinnoiltaan 20-50€:n välillä. 

Rentouttavia kesäpäiviä, nähdään Teoksessa!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.