Jyväskylä

Helsinki

Kävelevä käyntikortti

27.4.2019
Emmi

Olin tällä viikolla Helsingin Savoy-teatterissa ihailemassa Elvistä esittävää tribuuttiartistia, Dwight Icenhoweria, ja hänen showtaan. Ei ihme, että kyseinen mies on voittanut Gracelandissa Memphisissä järjestettävän Ultimate Elvis Tribute Artist Contest -kilpailun vuonna 2016. Jo pelkkä olemus oli aivan kuin itse rokin kuninkaalla, mutta ääni oli ällistyttävän samankaltainen.

Huomasin konsertin aikana ajatelleeni Elviksen hiustyyliä ja sen ikonisuutta. Veikkaan, että suurin osa muistaa sekunnissa, miltä Elviksen hiukset näyttivät. Sama koskee monia muitakin julkisuuden huipulle nousseita ihmisiä. Ensimmäisenä mieleen pulpahtavat Marilyn Monroe, Dolly Parton, Jennifer Aniston, Conan O'Brien, Mick Jagger, Kaija Koo, Saimi Hoyer ja moni muu. Kaikkien edeltämainitsemieni henkilöiden hiustyylit ovat olleet tärkeä osa heidän henkilöbrändiään. Yritäpä kuvitella Mick Jagger David Beckhamin hiustyylillä, tai Marilyn Monroe tummalla pixie-leikkauksella. Kokonaisuus muuttuu heti täysin, eikä henkilö tunnu enää lainkaan samalta. Ihan kuin yrittäisi runnoa neliön muotoista palikkaa pyöreään muottiin. 

Näiden ajatusten innoittamana päätin kysellä Instagramin kautta asiakkaidemme näkemyksiä heidän omista hiustyyleistään. Huikeat 88% vastanneista kertoi hiusten olevan tärkeä osa heidän identiteettiään. Ei siis ole aivan sama, millaista lopputulosta kampaajan tuolissa havitellaan. Muiden ihmisten kanssa keskustellessa kiinnittää eniten huomiota heidän silmiinsä ja sitä myötä koko päähän. Hiustyylillään voi siis välittää kanssaihmisille tärkeän viestin: tällainen minä olen. Leikkisä, konservatiivinen, hillitty, villi, räiskyvä, monimutkainen, pikkutarkka, huoleton, tai kenties jotain ihan muuta.

Julkkikset sisällyttävät hiustyylinsä usein koko brändiinsä, mutta entäs me tavikset? 55% prosenttia vastanneista kertoi, että heidän hiustyylinsä on tavaramerkki, josta heidät on helppo tunnistaa. Joku on kenties jo vuosikymmenen ajan värjännyt hiuksiaan kirkkaan punaiseksi, toinen ei voisi koskaan luopua läpeensä blondatusta lookista. Heidät tunnistaa väkijoukosta hieman kauempaakin, eikä hyväksi havaitusta tyylistä juurikaan poiketa sivuraiteille. Ainakin tämän kyselyn perusteella voisi todeta, että iso osa kaipaa vaihtelua silloin tällöin. Kovin usein tyyliä ei kuitenkaan laiteta uusiksi. Tässä muutamia vastauksia kysymykseen "kuinka usein vaihdat hiustyyliäsi": 

- en koskaan

- niin usein, kuin kampaajani sitä ehdottaa

- vuoden välein

- kerran vuodessa

- kerran 4 vuodessa

- muutaman kerran vuodessa

- parin vuoden välein

Olipa hiustyylisi kuinka isossa roolissa tahansa, toivottavasti tunnet siinä olosi mukavaksi. Hyvä olo näkyy ja jää mieleen.

Nähdään Teoksessa!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.