Jyväskylä

Helsinki

Kohti kirkasta kevättä

10.3.2019
Emmi

Sama juttu joka vuosi. Aurinko ilmestyy kuin tyhjästä pitkäpiimäisen ja pimeän talven jälkeen. Ikkunat pitäisi pestä, joka paikassa näkyy yhtäkkiä pölyä ja peilistä katsoo takaisin kulahtanut ja pipon alla nuutunut pehkopää. Harras toive muuttuu vakaaksi uskoksi: kyllä se kesä on kuin onkin tulossa. Joten ei muuta, kun kampaajalle tukkaa vaalentamaan!

Jos kuulut niihin, jotka vaihtavat talviturkin astetta tai kolmea blondimpaan kevään koittaessa, kannattaa sinun ensinnäkin unohtaa kotivaalennukset. Tässä on useampi katastrofi vuosien varrella pelastettu näiden pikku projektien jäljiltä ja voin kertoa, että katukuvassa todellakin erottaa kotona väsätyn ja ammattilaisen käsissä tehdyn vaalennuksen. Ammattitaitoinen kampaaja osaa myös arvioida hiustesi kunnon ja joskus tämä tarkoittaa sitä, että vaalennusaineeseen ei kajota. Tavoite kuitenkin on, että hiukset eivät muutu purkaksi ja karise lattialle harjauksen jäljiltä. Aina eivät tehohoidot ja suojakäsittelytkään auta ja silloin pitää miettiä muita vaihtoehtoja.

Toiseksi sinun kannattaa pitää huolta siitä, että varaat oikean pituisen ajan. Meillä Teoksessa on värikäsittelyt jaettu kahteen eri kastiin, jotka löytyvät nettivarauksestamme nimillä ”värjäys” ja ”vaalennus/raidoitus/moniväri”. Nokkelimmat varmasti jo arvaavat, että tuo jälkimmäinen nimihirviö on oikea valinta blondimpaa elämää tavoitteleville. Jos et ole varma, ovatko hiuksesi lyhyet, puolipitkät, pitkät vai extrapitkät, kannattaa nyrkkisääntönä varata mieluummin liian pitkä, kuin liian lyhyt aika. Varsinkin paksuhiuksisten kannattaa varata käsittelyyn kunnolla aikaa. Suosittelemme myös varaamaan lisäpalveluista joko tehohoidon, tai Olaplex-käsittelyn. Harvemmin tulee vaalennuksia tehtyä ilman kumpaakaan näistä, sillä niiden vaikutus hiuksissa todella tuntuu. Muistathan, että jos nettiajanvaraus tuntuu turhan monimutkaiselta, voit varata ajan myös perinteisesti puhelimitse!

Kolmas tärkeä pointti on varautua hiusten kotihoitoon oikeanlaisilla tuotteilla. Vaaleat sävyt valitettavasti haalistuvat nopeasti, joten sävyttävistä shampoista ja hoitoaineista on suurta hyötyä. Saatat myös tarvita jonkin tehohoitoaineen säännölliseen käyttöön, jotta hiuksesi eivät haurastu ja katkeile. Tylysti sanottuna keinotekoiset vaaleaveriköt joutuvatkin käyttämään hiuksiinsa enemmän rahaa, jotta lopputulos näyttäisi hyvältä ja tämä seikka on hyvä tiedostaa jo ennen ajan varaamista.

Tällä viikolla minulla oli ilo tehdä ystävälleni Lindalle ihana kevättukka! Muistelimme, että viime värjäyskerrasta on kulunut jo ainakin vuoden verran aikaa ja hiukset ovat saaneet kasvaa lyhyestä mallista pitkäksi. Lähtötilanteessa onkin näkyvissä paljon omaa luonnonväriä ja latvat olivat päässeet hieman rapsakkaan kuntoon. Tavoitteena oli leikata pituutta pois useamman sentin verran ja kirkastaa yleisilmettä huomattavasti.

Päätin toteuttaa tämän urakan vaalentamalla latvoja ja pituuksia vapaankädentekniikalla. Tyvelle haluttiin jättää omaa väriä tuomaan syvyyttä, ja jotta vältettäisiin liian blondattu ja keinotekoinen fiilis.

Vaalennuksen jälkeen sävytin hiukset väreillä, jotka kiiltävät ja elävät eri valoissa kauniisti. Pesupaikalla laitettu hiuksia korjaava tehohoitoaine sai hiukset tuntumaan tuuhealta ja jämäkältä. Viileään taittava vaalea korostaa Lindan ruskeita silmiä upeasti ja lopputulos on huomattavasti lähtötilannetta heleämpi!

Aurinkoisia maaliskuun päiviä, nähdään Teoksessa!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.