Jyväskylä

Helsinki

Lasten hiustenleikkaus

10.2.2019
Emmi

Teos on koko perheen kampaamo ja meille ovat tervetulleita myös perheen pienimmät. Lasten hiustenleikkaus kuitenkin eroaa hieman aikuisten hiustenleikkauksesta. Tässä pienimuotoinen muistilista, jonka avulla voit varmistaa, että lapsesi kutrit saadaan leikattua helposti ja vaivattomasti!

Ei kannata pyrkiä täydellisyyteen. Teoksen pääperiaatteena on tarjota aina laadukasta palvelua asiakkaillemme. Tämä tarkoittaa huolellista työnjälkeä, sekä huomion kiinnittämistä yksityiskohtiin. Joskus tilanne kuitenkin vaatii hieman uudelleen priorisointia. Laadukas palvelu on nimittäin myös penkissä istuvan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomiointia. Lasten kärsivällisyys on usein koetuksella tilanteessa, jossa heitä vaaditaan istumaan mahdollisimman liikkumatta paikoillaan 30-45 minuuttia. Se on pitkä aika nököttää aloillaan pienelle ihmiselle, jonka ympärillä on valtava määrä ärsykkeitä ja houkutuksia. Mitä pienempi lapsi, sitä nopeammin työstä pyritään suoriutumaan. Sen sijaan, että jokaista suortuvaa viilattaisiin täydellisyyttä hipovaksi lapsen hermojen kiristyessä, kannattaa keskittyä toimivan ja käytännöllisen kokonaisuuden tavoitteluun. Lopputuloksen pitää olla yleissiisti ja arkea helpottava.

Puhtaat hiukset = parempi lopputulos. Lapsen hiukset kannattaa pestä kotona joko edellisenä iltana tai aiemmin samana päivänä. Jos shampoon käyttö ei ole vielä ajankohtaista (pienten lasten iho ei tuota vielä talia), huuhtele hiukset huolella pelkällä vedellä. Esimerkiksi kesäaikaan monien lapsien hiuksissa ja hiuspohjassa on ulkona puuhaamisen seurauksena hiekkaa ynnä muuta likaa, joka tuhoaa saksemme ja leikkauskoneidemme terät todella nopeasti. Lopputulos on huomattavasti parempi, jos hiukset ovat puhtaat, sillä hahmotamme mm. kasvusuunnat ja pyörteet paljon selvemmin.

Lapsetkin hyötyvät kanta-asiakassuhteesta. Moni aikuinenkin kokee helpommaksi käydä aina samalla tekijällä. Asiakas ja kampaaja oppivat tuntemaan toisensa, jolloin asiointi on mukavampaa ja yksinkertaisempaa. Omia mieltymyksiä ja pulmia hiusten suhteen ei tarvitse selostaa joka kerta, kun voi luottaa siihen, että tekijä kyllä tietää, mitä tekee. Varsinkin hieman ujommat ja aremmat lapset hyötyvät selvästi siitä, että vastassa on tuttu ihminen.

Jos sinä hermostut, lapsesi hermostuu. Lapset aistivat vanhempansa tunnetiloja herkästi. Jos aikuinen hermoilee jo etukäteen, että osaako lapsi olla aloillaan, niin lapsen paikoillaan istumisesta tuleekin entistä vaikeampaa. Kannattaa ottaa ilo irti pienestä hengähdystauosta ja istua ”operaation” ajan odotustilassamme vaikkapa kahvikupposen äärellä, mikäli lapsi ei vanhemman poissaolosta ahdistu. Jos vanhempi ei jää lapsen välittömään läheisyyteen, vieraskoreus tekijää kohtaan auttaa lasta usein pysymään rauhallisena.

Harhautuskeinot ovat sallittuja. Liikkeistämme löytyy lapsia varten sarjakuvia selattavaksi hiustenleikkauksen ajaksi. Jos näin perinteiset viihdykkeet eivät riitä, voi lapselle antaa puhelimen tai tabletin harhauttamaan huomion pois itse toimenpiteestä. Huolehdithan kuitenkin, ettei älylaitteiden äänenvoimakkuus häiritse muita liikkeessä olevia asiakkaitamme.

Tuo lapsi tutustumaan liikkeeseen etukäteen. Joskus uudet tilanteet ja ihmiset saattavat hieman pelottaa lasta. Hiustenleikkaus voi olla hurja kokemus – ventovieras koskee päätä eikä saa liikkua, vaikka ympärillä olisi kuinka paljon ääniä ja ihmisiä. Jos lapsesi on arka, hänet kannattaa tuoda tutustumaan liikkeeseemme jo etukäteen, jotta paikka ei tuntuisi niin vieraalta varsinaisen hiustenleikkausajan koittaessa. Kannattaa kysyä henkilökunnaltamme vinkkejä, milloin liikkeissämme on rauhallisempaa ja vähemmän hälinää.

Varaa oikea aika. Pienten lasten hiustenleikkaukseen varattavat ajat saattavat vaihdella suurestikin. Joidenkin latvat tasataan vartissa ja joskus leikkaukseen kuluu kolminkertainen aika. Tästä syystä hinnoissakin on hieman vaihtelua tilanteiden mukaan. Kerro lapsesi hiuksista jo aikaa varatessasi, jotta osaamme varautua oikein. Jos hiukset ovat paksut ja leikkausvälit pitkiä, leikkaukseen kuluu yllättävän paljon aikaa, vaikka kyseessä onkin ”vain” lapsen hiukset. Muista myös varautua sesonkiaikojen ruuhkiin. Esimerkiksi lähestyvä hiihtolomaviikko on meillä kiireistä aikaa, joten ajanvaraukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Nähdään Teoksessa!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.