Jyväskylä

Helsinki

Lomaterkkuja Wienistä

23.6.2019
Emmi

Terveisiä aurinkoisesta ja helteisestä Wienistä! Saavuimme tänne tiistai-iltana ja paluu kotiin koittaa huomenna maanantaina. 

Lämpömittari on näyttänyt joka päivä piirua vaille 30 astetta, ja yötkin ovat lämpimiä. (Onneksi hotellihuoneen ilmastointi toimii moitteetta!) Päivät kuluvat kuumassa kaupungissa kävellessä, joten hikeä on virrannut kiitettävästi. Hieman jännitti etukäteen, että tarvitseeko hiuksia pestä jatkuvasti hikoilun vuoksi. Tähän mennessä olen kuitenkin pessyt hiukseni vain kerran, eikä minun ole tarvinnut kärvistellä likaisilla rasvapuikoilla. Tässä muutama niksi, joilla sain helpotettua hiustenlaittoa reissussa ollessa:

1. Käy kampaajalla ennen lähtöä. Kävin itse värjäyttämässä hiukseni Helsingin liikkeessämme lähtöpäivän aamuna. Tinja föönasi hiukseni huolella, jotta ne pysyisivät ilmavina ja irti rasvoittuvasta hiuspohjasta mahdollisimman pitkään. Jos hiusten föönaus ei itseltä suju, kannattaa ehdottomasti käydä kampaajan luona lähtöpäivänä, tai edellisenä päivänä, jos aikataulu sen sallii. Tällä on iso merkitys siihen, kuinka pitkään hiukset pysyvät puhtaana.

2. Käytä tuotteita. Kannattaa panostaa laadukkaaseen kuivashampooseen, joka ei jätä hiuksia pölyiseksi ja hiuspohjaa kuivaksi ja kutisevaksi. Hyvä kuivashampoo pidentää pesuväliä parhaimmillaan usealla päivällä, ilman tunkkaista tai tönkköä fiilistä. Sitä kannattaa suihkia tyvelle jo pesun jälkeen ja lisätä seuraavina päivinä tarpeen mukaan.

3. Harjaa hillitysti. Hiuksia ei kannata harjata joka päivä tyveä myöten. Hiuspohja erittää talia, jonka harja vie mukanaan pituuksiin. Harjaa pelkästään latvat, saadaksesi takut auki ja ilmavuutta hiuksiin.

4. Löysä ponnari pelastaa. Olen pitänyt hiuksia kiinni joka päivä, sillä auki ollessa oloni käy nopeasti tukalaksi näin kuumassa säässä. Ponnaria ei kuitenkaan kannata kiskoa tiukasti päätä myöten, jotta ilma kiertäisi lähellä hiuspohjaa paremmin. Rento meininki sopii lomafiilikseen paremmin!

Hiuslaaduissa on eroja, ja nämä vinkit eivät taatusti toimi jokaisella yhtä hyvin. Avainasemassa ovat kuitenkin oikeanlaiset tuotteet hiuslaaduista huolimatta. Itse en pärjäisi ilman EIMI:n Dry Me -kuivashampoota ja Mistify Me Light -hiuslakkaa, jotka jättävät hiukset kevyen ja puhtaan tuntuiseksi.

Tässä vielä muutama kuva reissun päältä!

Volksgarten oli täynnä ihania ruusuja!

Patsaita löytyy joka nurkan takaa. Tässä poseeraa Johann Strauss.

Stadtpark on iso puisto, joka on kivenheiton päässä hotelliltamme.

Schönbrunner Schloss Park on täynnä toinen toistaan upeampia suihkulähteitä ja patsaita.

Koko kaupunki on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja puistoalueita.

Karlskirche on iso kirkko, jossa olemme käyneet kahtena iltana kuuntelemassa klassisen musiikin konsertteja.

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.