Jyväskylä

Helsinki

Annamme luvan rentoutua

19.5.2019
Emmi

Lyhyen ajan sisällä kaksi eri asiakastani on haukotellut makeasti tuolissani istuessaan. Molemmat ovat olleet siitä pahoillaan, ikään kuin se olisi huono asia, tai jopa loukkaavaa minua kohtaan. Sanoin kummallekin, että siinähän haukottelevat oikein antaumuksella, jos kerran siltä tuntuu. Sehän on vain merkki siitä, että he tuntevat olonsa niin rennoksi ja mukavaksi, etteivät koe tarvetta peitellä hetkellistä väsymyspuuskaansa. 

Pesupaikalla istuminen on monelle hetki, jolloin silmäluomet alkavat tuntua raskailta ja ajatukset virtaavat vapaasti jossakin valveillaolon ja unien välillä. Ei ole harvinaista, että päähieronnan aikana asiakkaan hengitys muuttuu hieman raskaammaksi ja raajat saattavat sätkähdellä tajunnan lipuessa kauemmaksi arjen velvollisuuksista. Asiakkaan torkkuminen pesupaikalla ei ole kampaajan näkökulmasta mikään este työn tekemiselle, toisin kuin asiakaspaikalla hiuksia leikatessa. Kunpa joku kehittäisi telineen, joka pitäisi asiakkaan pään paikoillaan mahdollistaen mukavat päiväunet ilman riskiä siitä, että pää retkahtaa alas kesken tarkan leikkaustyön! 

Kyselin hieman asiakkaidemme kokemuksia rentoutumisesta liikkeissämme Instagram-tiliemme kautta (@teoshelsinki & @teosjkl). 63% prosenttia vastanneista myönsi haukottelevansa kampaajalla käyntinsä yhteydessä. Kenties nykymaailman meno on usein melko väsyttävää ja rennossa ilmapiirissä sitä ei tarvitse piilotella. Jos siltä tuntuu, tuolissa saa ilman muuta istua hiljaa silmät kiinni ja nauttia omasta rauhasta, kunhan se pää pysyy paikoillaan.

Huikeat 97% vastanneista sanoi, että kampaajalla käynti on heidän mielestään rentouttavaa. Mahtavaa! Viime vuosina on ollut paljon puhetta ilmiöstä, joka piinaa yhä useampia ihmisiä. Yksinäisyys ja kosketuksen puute ovat isoja ongelmia, joiden aiheuttamat oireet kehossa ovat verrattavissa fyysiseen kipuun. Me tarvitsemme muita ihmisiä ympärillemme, enemmän tai vähemmän ja toisen ihmisen kosketus on parhammillaan jopa parantava kokemus. Kenties toisen haroessa hiuksiamme meissä herää kaukainen muisto perimästämme ja ajasta, jolloin turkkien sukiminen on ollut tärkeä keino lujittaa lauman keskinäisiä siteitä. Ehkäpä myös tästä syystä kampaajalla käyminen on kokemuksena rentouttava. 

96% oli sitä mieltä, että kampaajalla käynti on heidän omaa laatuaikaansa sen sijaan, että se olisi vain pakollinen osa arkea. Se on keino keskittyä hetkeksi omaan henkiseen hyvinvointiinsa ja pieni pakomatka irti velvollisuuksista. Kampaajan tuolissa ei tarvitse miettiä työasioita tai suunnitella ostoslistaa ruokakauppaan. Siinä saa lukea rauhassa lehden kannesta kanteen, tai höpötellä luottokampaajansa kanssa kesän festareista, tai uusimmista ihmissuhdekäänteistä. 

Tiedustelin lopuksi ehdotuksia, miten voisimme tehdä Teoksessa asioimisen vieläkin rentouttavammaksi. Tähän ei kovinkaan moni vastannut ja tietenkin tulkitsen asian niin, että parantamisen varaa ei enää kovin paljoa ole. Eräs vastanneista kuitenkin ehdotti skumppatarjoilua - loistoidea! Meidän täytyy järjestää asiakasiltoja useammin, niissähän skumppaa tarjoillaan riittämiin :)

Rentouttavaa alkukesää, nähdään Teoksessa!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.