Jyväskylä

Helsinki

Mikä ihmeen pikakampaus?

15.6.2019
Emmi

Kampaussesonki käy Teoksessa jälleen kuumana. Kesä on ihanaa juhlien täyttämää aikaa ja ilonpidosta halutaan ottaa kaikki irti. Erilaisia kampauksia on niin monta, kuin on asiakkaitakin. Myös itse juhlatilaisuus määrittelee hieman kampauksen tyyliä. Rentoa synttärijuhlaa varten ei ehkä kannata teettää sliipattua banaaninutturaa. Myös sääolosuhteet kannattaa ottaa huomioon: sateisessa säässä kiharretut ja auki jätetyt hiukset suoristuvat ja lässähtävät todella helposti, eikä helteisenä päivänä ehkä kannata jättää pitkiä ja paksuja kutreja auki hiostamaan oloa entisestään. Lisää kampausaiheisia juttuja kuvien kera voit lukea täältä ja täältä.

Kampausten nimeäminen on asia, jota olemme pohtineet useampaan otteeseen. Kampaajille erilaiset kampauksiin liittyvät termit ovat melko yksiselitteisiä, mutta asiakkaan näkökulmasta homma onkin astetta hankalampi. Varsinkin pikakampaukset ovat aiheuttaneet väärinkäsityksiä. Pikakampauksessa aikaa varataan 30 minuuttia ja hinta on 35€. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole tavallinen juhlakampaus, joka vain tehdään nopeammin ja halvemmalla hinnalla. Nettisivujemme hinnastossa onkin yritetty hieman avata tämän termin merkitystä: "nopea kiharrus/suoristus/osittain kiinni". Painotus sanalla nopea, sillä hiusten pelkkään kihartamiseenkin voi käyttää helposti tunnin verran aikaa, jos kyseessä on paksut hiukset, joihin halutaan pientä ja selkeää kiharaa, joka kestää menossa mukana. Pikakampaus on kampaus, johon ei käytetä paljoa aikaa, tuotteita, tai materiaalia (pinnejä, lisäkkeitä, koristeita). Se on mahtava vaihtoehto asiakkaalle, joka haluaa rennolla tavalla juhlavaa viimeistelyä hiuksiinsa.

Muut kampauksemme ovat hinnoiltaan 45€-85€ välillä. Arki-, juhla- ja vaativa juhlakampaus ovat kolme hyvin eri asiaa, ja se näkyy kampauksen tekoon käytetyssä ajassa, sekä sen tekoon käytettävän tekniikan haastavuudessa ja materiaaleissa. Hyvin pitkä- ja paksuhiuksisia joudutaan hieman sakottamaan tässäkin asiassa, sillä mitä enemmän hiusta on, sitä todennäköisemmin aikaa, muotoilutuotteita ja muita tarvikkeita kuluu roppakaupalla. Tästä syystä kahdella ystävyksellä saattaa olla täsmälleen samanlaiset toiveet kampauksista, mutta toisella aikaa kuluu 45 minuuttia ja toisella tunti. Ero näkyy tällöin myös hinnassa. Osa tekijöistämme on erityisen lahjakasta sakkia kampausten suhteen ja joskus he loihtivat mihin tahansa gaalaan soveltuvan ja viimeistä karvaa myöten viimeistellyn juhlakampauksen todella nopeasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että työstä veloitettaisiin pikakampauksen hinta. Ammattitaito ja vuosien aikana hiottu tekniikka ovat asioita, joiden pitää myös näkyä loppusummassa. 

Vaikka nettiajanvarauksemme on äärimmäisen helppokäyttöinen, kannattaa kampauksiin varata aika aina vanhanaikaisesti puhelimitse, tai piipahtamalla paikan päällä. Näin pystymme selvittämään muutaman täsmäkysymyksen avulla halutun lopputuloksen, sekä työn tekoon tarvittavan ajan.

Hauskaa kesäkuuta, nähdään Teoksessa!

-Emmi

P.s. Minun ensimmäinen kesälomapätkäni pyörähti käyntiin nyt! Palaan työn pariin maanantaina 1.7.

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.