Jyväskylä

Helsinki

Vaihtelua vaalennusaineelle

2.6.2019
Emmi

Moni olettaa, että ainoa keino saada hiukset vaaleammaksi, on tarttua vaalennusaineeseen. Aina näin ei kuitenkaan ole. 

Vaalennusaineessa on puolensa. Jos lopputuloksesta halutaan todella kirkas ja perinteinen "vetyperoksidiblondi", ei oikeastaan ole muita vaihtoehtoja. Vaalennusaine poistaa hiuksista edellisten värjäyskertojen keinotekoista väripigmenttiä, mutta myös hiuksen omaa pigmenttiä. Oikealla vahvuudella, vaikutusajalla ja hoitokäsittelyillä hius saadaan vaalennettua usean asteen verran ilman, että sen kunto kärsii merkittävästi. Vaalennuksen perään tarvitaan lähes aina hiusten sävytys, ellei halua kellertävää tai jopa oranssihtavaa lopputulosta. Vaalennuksen jälkeen hiuksiin sävytetty pigmentti haalistuu nopeasti, joten sävyä täytyy ylläpitää kotona erilaisilla tuotteilla, esimerkiksi perinteisellä hopeashampoolla, jotta kellertävyys ei puske jälleen esille. Hiusta suojaavia tehohoitoaineita ei myöskään kannata unohtaa viikottaisesta, tai jopa päivittäisestä käytöstä. 

Vaalennusaineella saadaan aikaiseksi dramaattisia muutoksia, mutta jos pehmeämpi vaalentelu riittäisi, kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja. Hiusvärillä voidaan saada jopa kolme astetta vaaleampi lopputulos luonnonväriin. Samoilla väreillä voidaan myös kirkastaa jo aiemmin värjättyä hiusta. Lopputulos on hieman pehmeämpi, sävykkäämpi ja luonnollisempi, kuin vaalennusaineella aikaansaatu muutos. Väri vaalentaa ja sävyttää hiuksia samanaikaisesti ja näin ollen jälkisävyttelylle ei aina ole tarvetta. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että mitä tummempi lähtötilanne on, sitä enemmän keltaisuutta tulee vaalentaessa esille.

Tein tällä viikolla kaksi värioperaatiota, joissa käytin vaalennusaineen sijaan hiusväriä. Tavoitteena kummassakin tapauksessa oli saada kokonaisuus kirkkaaksi, mutta samalla luonnolliseksi. Pitkäksi venyneet tyvikasvut saatiin heleäksi ja vanhoihin latvojen vaalennuksiin kirkkautta ja sävykkyyttä. 

Tässä kuva ensimmäisen tapauksen lähtötilanteesta. Tyvikasvu oli valunut todella pitkälle ja latvoja vaalennettu viimeksi noin vuosi sitten.

Ja tässä lopputulos. Tyvikasvu kirkastui värin avulla hyvin, mutta jäi kellertämään. Pesupaikalla tehty jälkisävyttely antoi hiuksiin kauniin, viileän vivahteen.

Tässä toisen tapauksen lähtötilanne. Tyvikasvua on selvästi näkyvillä ja latvoissa on vanhaa vaalennusta, joka on muuttunut selkeästi lämpöiseksi.

Ja tässä tilanne värjäyksen ja leikkauksen jälkeen. Tässä tapauksessa ei haluttu tehdä liian viileää lopputulosta, joten hiuksiin sai jäädä aavistus lämmintä vivahdetta. Jälkisävyttelylle ei ollut tarvetta.

Hiuksista on myös mahdollista "puhdistaa" ylimääräistä pigmenttiä palvelulla, jota teemme liikkeissämme nimellä kristallipuhdistus. Tätä käsittelyä suositellaan, jos on esimerkiksi pitkään värjännyt hiuksiaan mustaksi tai tummanruskeaksi ja haluaa nyt saada sävystä hieman pehmeämmän. Kristallipuhdistus ei siis varsinaisesti vaalenna hiusta, vaan poistaa kerrostuneet pigmentit ja samalla myös metallikertymät. 

Yllä olevassa kuvassa tummanruskeista hiuksista haluttiin pehmeän suklaiset pienellä mahongin vivahteella. Vasemmassa reunassa näkyy todella tumma lähtötilanne, keskellä tilanne kristallipuhdistuksen jälkeen ja oikealla jälkisävyttelyn viimeistelemä lopputulos. Tämä käsittely on todella hellävarainen, eikä vaurioita hiuksia. Sen jäljiltä kutrit tuntuvat pehmeiltä ja raikkailta.

Keinoja saada hiuksista vaaleammat on siis monia ja tilanne täytyy aina arvioida yhdessä ammattitaitoisen kampaajan kanssa. Vaalennukset ovat usein aikaavieviä projekteja ja näin ollen myös kalliimpia verrattuna perusvärjäilyyn, tähän on hyvä varautua jo etukäteen. Jos vaaleammat hiukset houkuttelevat sinua, kysy ihmeessä lisää kampaajaltasi asiasta.

Nähdään Teoksessa!

-Emmi

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Ei kommentteja.